Існують найрізноманітніші салати з буряків, рецепти їх можуть бути дуже простими, так і незвичайними. У будь-якому випадку вони надзвичайно смачні та корисні. Салати з буряків можливо доповнювати або змінювати на свій смак. У цій статті ми підготували 10 рецептів салатів класичного поєднання – буряк з фетою.

Салат з буряком, фетою та горіхами
Це дуже простий, але смачний та корисний рецепт. Для нього вам знадобиться:
- 1-2 шт. буряк
- 100 г фети
- 5-7 шт. горіхів
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ч.л. соєвого соусу
- 0.5 ч.л. меду
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- за смаком прованські трави
- за смаком сіль
- Буряк зварити або запекти в духовці. Горіхи очистити та подрібнити.
- Порізати буряк і сир кубиками.
- Приготувати заправку: змішати олію, соєвий соус, мед, лимонний сік і гірчицю, додати сіль і спеції за смаком.
- Спочатку полити заправкою (⅓ заправки) буряк і перемішати. Зверху викласти фету, горіхи і полити залишками заправки. Смачного!

Салат з буряка та фети з інжиром
Цей рецепт салату вразить вас та гостей цікавим та незвичним смаком. Для нього вам знадобиться:
- 1 середній буряк
- мікс салатів
- 1/2 червоної цибулини
- 100 г фети
- 1 шт. інжир
Для соусу:
- 2 ст. л. олії
- 1 ч. л. гірчиці
- 1 ч. л. зернової гірчиці
- 1-2 зубчики часнику
- 1 ч. л. меду
- 1 ч. л. винного оцту
- сіль, перець
- Буряк полити олією, загорнути у фольгу і запекти у духовці за 190 С протягом 1 години. Потім дати охолонути, почистити і довільно нарізати.
- З‘єднати окремо всі інгредієнти для соуса і перемішати виделкою.
- Цибулю нарізати півкільцями. Фету нарізати кубиком, інжир шматочками.
- Все змішати з буряком та медово-гірчичним соусом. Перемішати і подати до столу.

Салат з буряка, фети та авокадо
Дуже смачний та ситний салат, який точно стане вам до смаку. Інгредієнти:
- 1 буряк (варений або запечений)
- 150 г фети
- 1/2 авокадо
- салатна суміш
- 2 ст. л. насіння соняшника, або смаженого волоського горіха
- 10 г петрушки
Для соусу:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. французької гірчиці
- 1 ч. л. яблучного оцту або соку лимона
- 2 зубчика часнику
- Сіль за смаком
- Запекти або відварити буряк до готовності.
- На дно тарілки викладаємо салат.
- Далі буряк і фету кубиком.
- Ріжемо авокадо слайсами, кладемо поверх буряка та фети.
- Посипаємо петрушкою та насінням соняшника або смаженим волоським горіхом.
- Для соуса зʼєднуємо всі інгредієнти і поливаємо салат.
- Салат готовий, смачного.

Буряковий салат з фетою та мандарином
Смачний та простий салат. Мандарин можна замінити на апельсин. Вам знадобиться:
- 230 г відвареного буряку
- 50 г пекінської капусти
- 1 великий мандарин
- 15-20 г фети
- 2 ст. л. горіхів
Для соусу:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. бальзамічного соусу
- 1-2 ч. л. лимонного соку
- 1 ч. л. зернової гірчиці
- Сіль, перець за смаком
- Змішати все для соусу.
- Буряк нарізати кубиком. Залити соусом та дати настоятися 15 хвилин.
- На дно тарілки викладаємо листя капусти. Полити бальзамічним соусом.
- Викласти маринований буряк.
- Почистити мандарин. Довільно порізати. Викласти на буряк.
- Додати порізану фету та горіхи. Смачного!

Салат з буряка, гарбуза та фети
Ще один смачний та корисний рецепт. Можете експериментувати з соусом чи інгредієнтами за смаком. Вам знадобиться:
- 200 г очищеного гарбуза
- 1 шт. середнього буряка
- 60 г фети
- Мікс салату
- Сушений базилік
- 1 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. волоського горіху
Для соусу:
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. гірчиці
- 1 ч. л. гранатового соусу
- Буряк завернути в фольгу та запікати в духовці при 200 С до готовності.
- Гарбуз нарізати кубиком. Форму для запікання застелити фольгою та змазати олією. Викласти гарбуз та посипати базиліком. Ретельно перемішати. Запікати при температурі 200 С 20 хвилин.
- Змішати всі інгредієнти для соусу.
- Подрібнити горіхи, порізати фету кубиком.
- На дно тарілки викласти салат.
- Буряк почистити, нарізати кубиком. Викласти на салат разом із гарбузом.
- Додати горіх, фету, соус та обережно перемішати. Смачного!

Салат з фети та буряку
Найпростіший салат-намазка з фети та буряку. Чудово поєднується з тостами. Інгредієнти:
- 400 гр відвареного буряка
- 100 гр фети
- 1 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
- Буряк натерти на крупній терці.
- Фету також натерти або розмʼяти виделкоюю.
- Перемішати буряк з фетою, додати олію та сіль з перцем за смаком.
- Чудово смакує з підсмаженим хлібом. Смачного!

Салат: буряк, хурма, фета, гарбуз
Чудовий зимовий рецепт, який містить в собі купу вітамінів. Салат стане зіркою вашого столу. Вам знадобиться:
- Мікс салату
- Оливки
- Запечений буряк
- Запечений гарбуз
- Хурма
- Фета
- Петрушка
- Сіль, перець за смаком
Для соусу:
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. французької гірчиці
- 1 ч. л. соєвого соусу
- 1 ч. л. лимонного соку
- На тарілку викласти мікс салату.
- Довільно нарізати хурму, буряк, гарбуз та фету. Викласти на тарілку.
- Додати оливки та спеції.
- Змішати всі інгредієнти для соусу та заправити салат. Смачного!

Дієтичний салат з буряка та фети
Салат не тільки смачний, а й низькокалорійний, тому підійде для тих, хто слідкує за фігурою. А ще він дуже швидко готується. Інгредієнти:
- 1 відварений буряк
- 100 г сиру фета
- Рукола
- 1 зелене яблуко
- 1 ст. л. оливкової олії
- Волоські горіхи
- Сік лимона
- Буряк та яблуко натерти на крупній терці.
- Руколу порвати на шматки, фету порізати кубиком.
- Усе змішати, додати горіхи, сільта олію. Смачного!

Салат з буряка, фети та лосося
Марафон салатів з буряка та фети продовжується. На цей раз доповнимо смак слабосоленим лососем. Вам потрібно:
- 100 г буряка
- 50 г лосося
- 30 г руколи
- 50 г фети
- 10 г бальзамічного соусу
- Дно тарілки полити бальзаміком.
- Відварений буряк порізати та викласти на тарілку.
- Додати руколу, фету та лосось. Смачного!

Салат з буряка, фети та крем-сиру
Дуже смачна закуска, яка займе мінімум часу на приготування та максимум насолоди. Інгредієнти:
- 2 шт. відвареного буряка
- 100 г. фети
- 2-3 ст. л. вершкового сиру
- Мікс салату
- 1-2 зубчик часнику
- Сіль, перець за смаком
- 2-4 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. лимонного соку
- Викласти на тарілку мікс салату. Додати спеції за смаком.
- Змішати вершковий сир, фету та часник. Добре перемішати.
- Буряк порізати слайсами. Викласти на нього начинку.
- Додати сіль, олію та сік лимону. Можете додати до смаку горіхи чи насіння. Смачного!

Салат з буряком та фетою – це апетитна та корисна страва, яка поєднує простоту інгредієнтів з вишуканим смаком. Його часто можна побачити у меню популярних ресторанів. Та тепер ви можете з легкістю приготувати салат вдома.