Торт “Смерекова хата” – це смачний і ефектний десерт, який вражає своїм незвичним виглядом. Він складається з ніжних трубочок, складених у вигляді дерев’яного зрубу, і просочених ароматним кремом. Завдяки поєднанню шоколадного або ванільного тіста з вершковою начинкою цей торт виходить не тільки красивим, а й неймовірно смачним.
У цій статті ми розглянемо різні варіанти приготування “Смерекової хати”.

Смерекова хата торт рецепт
Хата Смерекова – популярна домашня випічка, яка так знайома нам з дитинства. Її легко приготувати, хоч, здавалося б, там багато складних процесів. Щодо інгредієнтів вони також доступні: вишні, сметана, цукор, мука та інші.
Інгредієнти для коржиків:
- 400 г борошна;
- 200 грамів розтопленого вершкового масла;
- 200 грамів сметани;
- Дрібка солі.
Приготування:
- Змішуємо всі інгредієнти та замішуємо пружне тісто.
- Розділяємо його на 5 частин та відправляємо в холодильник на 30 хвилин для стабілізації.
- Кожну частину розкочуємо і ділимо на 3 частини, має вийти 15 трубочок.
- Викладаємо у них розморожені вишні. Защипуємо краї.
- Випікаємо в духовці при 200 градусах 25 – 30 хвилин.
- Охолоджуємо.
Інгредієнти для крему:
- 200 г вершків 30% холодних;
- 170 грамів цукру;
- 400 г сметани 30%.
Приготування:
- Холодні вершки збиваємо з цукром до стійких піків, наприкінці додаємо сметану і знову збиваємо.
- Викладаємо тортик гіркою та залишаємо при кімнатній температурі просочитися на 3 – 5 годин.

Як приготувати торт Смерекова хата від Лілії Цвіт
“Дрова під снігом”, “Смерекова хата” чи “Монастирська хата”. Як тільки не називають пляцок, в основі якого трубочки з вишнею, щедро политі сметаною.
Інгредієнти для тіста
- 370 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 200 г сметани
- вишні у власному соку
Інгредієнти для крему
- 1 кг сметани
- 150 г цукрової пудри
- 1 пачка ванільного цукру
- згущувач для сметани
Приготування
1. Перетріть масло з борошном. До цієї маси додайте сметану і вимісіть м’яке тісто.
2. Викладіть тісто на поверхню посипану борошном. Поділіть його на 15 рівних шматочків та сформуйте з кожного кульки. Обмотайте їх харчовою плівкою і покладіть до холодильника на 30 хв.
3. Розкачайте кожну смужку довжиною під деко, вирівнявши краї. Викладіть на смужки вишні в рядок. Потім загорніть в рулет та зліпіть краї.
4. Викладайте трубочки на деко, застелене пергаментом. Поставте до розігрітої духовки до 200 градусів та випікайте 20-30 хв.
5. Для приготування крему додайте до сметани додати цукрову пудру, загущувач. Збийте міксером сметанну масу.
6. Тарілку, на якій будем формувати пляцок, змастіть кремом. Викладіть щільно на крем перший ряд трубочок (5 штук). Добре змастіть їх кремом.
7. Наступний ряд складається з чотирьох трубочок. Третій ряд з трьох трубочок, четвертий – з двох, останній – з однієї. Усі ряди добре змастіь кремом, заповнюючи щільно пустоти між трубочками. Весь торт з боків змастити кремом.
8. Поставте пляцок до холодильника щонайменше на 12 годин, щоб просочився. Перед подаванням на стіл – ще раз змастіть кремом та посипте зверху какао.
Торт смерекова хата з тіста філо
Цей торт готується дуже просто з готового тіста. Крем та вишні ідеально поєднуються та роблять цей десерт неперевершеним.
Інгредієнти:
- вишня 400 г
- цукор 150 г
- кукурудзяний крохмаль 25 г
Для трубочок:
- тісто філо 300 г
- вершкове масло 100 г
Для крема:
- сметана 450 г
- цукрова пудра 100 г
- какао для присипки
Приготування:
- Для начинки поєднуємо вишню з цукром та кукурудзяним крохмалем.
- Ставимо на середній вогонь, перемішуємо, після закіпання проварюємо 1 хв.
- Переливаємо в іншу ємність, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо охолонути.
- Для трубочок тісто філо розрізаємо на 2 частини та кожен лист змащуємо розтопленим вершковим маслом, кладемо начинку та скручуємо.
- Викладаємо на пергамент, змащуємо вершковим маслом та ставимо в розігріту духовку до 180 °С на 20 хвилин. Для крему поєднуємо сметану із цукровою пудрою, все перемішуємо.
- Кожен шар змащуємо кремом (викладаємо у формі хати). Посипаємо какао. Для того щоб тортик вийшов смачний, кладіть менше начинки та зробіть більше трубочок.
Торт смерекова хата з листкового тіста
Лінивий торт “Смерекова хата” стане чудовою альтернативою класичному рецепту, адже його можна приготувати за допомогою листкового тіста. Простота приготування, мінімум інгредієнтів і чудовий смак роблять цей десерт ідеальним вибором для будь-якого свята чи сімейного чаювання.
Інгредієнти:
- готове листково-дріжджове тісто – 3 листа
- вишня без кісточок – 0,5 банки
Інгредієнти для крему:
- сметана – 900 г
- цукор – 150 г
Приготування:
1. Тісто розкотити, нарізати на смужки.
2. Викласти вишню, защіпити краї.
3. Викласти на деко швом вниз.
4. Поставити у розігріту духовку за температури 180 градусів на 20 хвилин.
5. Для крему змішати сметану і цукор.
6. Дістати трубочки, дати охолонути, обрізати краї і зібрати торт: 4 трубочки-крем, 3 трубочки-крем, 2 трубочки-крем, і 1 зверху змастити кремом, посипати тертим шоколадом.
7. Дати настоятися у холодильнику.
Торт “Смерекова хата” – це не тільки смачний, а й оригінальний десерт, який стане окрасою будь-якого святкового столу. Завдяки різним варіантам тіста – пісочному, бісквітному чи заварному – кожен може обрати рецепт на свій смак. Головне у приготуванні цього торта – правильно сформувати трубочки, добре їх просочити кремом і дати десерту настоятися, щоб усі смаки гармонійно поєдналися.
Спробуйте різні варіації рецепту, експериментуйте з начинками і насолоджуйтеся вишуканим смаком домашнього торта “Смерекова хата”!